Schoolschaaktoernooi

DSC_1139 De striepe hoogDe Striepe uit Oldeholtpade schoolschaakkampioen 2015.

Spannend tot en met de zevende en laatste ronde! Dat was het Remco Heite Schoolschaaktoernooi afgelopen zaterdag. Met slechts een puntje voorsprong ging het schaakteam van De Striepe de zevende en laatste ronde in. Toen de kruitdampen na 25 minuten speeltijd waren opgestrokken kon er een feestje worden gevierd. De Striepe is de nieuwe kampioen van het schoolschaaktoernooi, dat voor de tiende keer werd gespeeld. In een bomvolle speelzaal en een dik met ouders en familie op-elkaar-gepakte tribune in de gehoorzaal van het Stellingwerf College in Oosterwolde mocht het team van De Striepe de wisselprijs in ontvangst nemen. Gedeputeerde Michiel Schrier van de provincie Fryslan, wethouder Sierd de Boer van Ooststellingwerf en Jeanette Post van de Rabobank waren speciaal naar Oosterwolde afgereisd om de prijzen uit te reiken.
Nummer twee werd De Aventurijn van Munnekeburen, gevolgd door Matthijsje (kampioen 2014) van Oosterstreek en het tweede team van De Striepe, alle in Weststellingwerf. Beste basisschhool van Ooststellingwerf werd het team van De Riemsloot uit Appelscha dat zevende in het toernooi zevende werd. Deze vijf scholen doen volgend voorjaar mee aan het Fries Kampioenschap.

Lees ook actueel


Inschrijven Schoolschaaktoernooi 2015 gestart

We gaan weer los! De tiende editie van het Remco Heite Schaaktoernooi komt er aan. De basisscholen in Ooststellingwerf en Weststellingwerf kunnen zich weer inschrijven. Alle scholen hebben hier bericht van gehad en ze hebben ook aanmeldingsformulieren ontvangen. Het toernooi zal zaterdag 14 november worden gehouden in het Stellingwerfcollege in Oosterwolde. Veel scholen draaien zich binnenkort weer warm. En terecht, hoe meer er wordt getraind, hoe beter de resultaten. Het bestuur, adviseurs en schoolschaakcommissie wensen alle leerlingen veel schaakplezier toe. We hopen veel ‘oude en vertrouwde’ scholen weer te ontmoeten en nieuwe scholen natuurlijk. Elk jaar doet zo’n beetje de helft van de scholen mee, een prachtig resultaat. Maar … misschien dat we er dit jubileumjaar in slagen dit te overtreffen.

Schaaklessen: op is op!
Het Remco Heite Schaaktoernooi ondersteunt de scholen door het aanbieden van schaaklessen door professionele schaakdocenten. Het budget voor 2015 is voldoende om op vijf scholen schaaklessen aan te bieden.

Succes!

School Matthijsje verrassende winnaar 2014

Het Schoolschaakkampioenschap 2014 van de Stellingwerven was zaterdag 15 november  een groot succes. Uiteindelijk namen liefst 36 teams van 21 scholen deel aan het traditionele toernooi, dat nu al voor de negende keer werd gehouden in Wolvega.

In het Linde College kwam ditmaal de School Matthijsje als beste team uit de bus. Met 14 matchpunten hadden de Oosterstrekers liefst vier punten meer dan een viertal achtervolgers, bestaande uit de Aventurijn (dat met drie teams was opgekomen), De Tjongeling, De Drie Dorpen en De Riemsloot. Van deze vier teams had De Aventurijn de meeste bordpunten: 19,5. Maar dat was altijd nog drie punten minder dan School Matthijsje.

Deze eerste vijf teams plaatsten zich voor het Nederlands Schoolschaakkampioenschap.

Eindstand aan kop:

  1. School Matthijsje (Oosterstreek) 14-22,5
  2. De Aventurijn (Munnekeburen) 10-19,5
  3. De Tjongeling (Oldeberkoop) 10-19
  4. De Drie Dorpen (Oldeholtwolde) 10-17
  5. De Riemsloot (Appelscha) 10-15,5

Lees ook >  actueel

 


Kort verslag editie 2013

Niet favoriet De Drie Dorpen uit Oldeholtwolde maar basisschool ’t Holtpad uit Nijeholtpade is zaterdag 23 november 2013 in het Stellingwerf College in Oosterwolde schoolschaakkampioen van de Stellingwerven geworden. In een spannende laatste ronde kwamen beide teams uit op twaalf wedstrijdpunten. ’t Holtpad bleek na telling net een bordpunt meer te hebben en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen. In de  jaren hiervoor won De Drie Dorpen het inmiddels gerenommeerde Remco Heite Schaaktoernooi maar liefst 5 maal op rij. De prijzen werden uitgereikt door gedeputeerde mevrouw Sietske Poepjes en wethouder Sierd de Boer van Ooststellingwerf. Aan het toernooi namen 158 kinderen, 32 teams en 21 scholen deel. Op ongeveer de helft van de basisscholen in de gemeenten Oost- en Weststellingwerf wordt op initiatief van het Remco Heite Schaaktoernooi geschaakt. Naast De Drie Dorpen en ’t Holtpad mogen ook het tweede team van De Drie Dorpen (derde), Matthijsje uit Oosterstreek (vierde) en De Riemsloot uit Appelscha (vijfde) deelnemen aan het Fries Kampioenschap voor basisscholen. Dit finaletoernooi wordt in het voorjaar van 2014 gehouden