Schoolschaaktoernooi

School Matthijsje verrassende winnaar 2014

Het Schoolschaakkampioenschap 2014 van de Stellingwerven was zaterdag 15 november  een groot succes. Uiteindelijk namen liefst 36 teams van 21 scholen deel aan het traditionele toernooi, dat nu al voor de negende keer werd gehouden in Wolvega.

In het Linde College kwam ditmaal de School Matthijsje als beste team uit de bus. Met 14 matchpunten hadden de Oosterstrekers liefst vier punten meer dan een viertal achtervolgers, bestaande uit de Aventurijn (dat met drie teams was opgekomen), De Tjongeling, De Drie Dorpen en De Riemsloot. Van deze vier teams had De Aventurijn de meeste bordpunten: 19,5. Maar dat was altijd nog drie punten minder dan School Matthijsje.

Deze eerste vijf teams plaatsten zich voor het Nederlands Schoolschaakkampioenschap.

Eindstand aan kop:

  1. School Matthijsje (Oosterstreek) 14-22,5
  2. De Aventurijn (Munnekeburen) 10-19,5
  3. De Tjongeling (Oldeberkoop) 10-19
  4. De Drie Dorpen (Oldeholtwolde) 10-17
  5. De Riemsloot (Appelscha) 10-15,5

Lees ook >  actueel

 


Kort verslag editie 2013

Niet favoriet De Drie Dorpen uit Oldeholtwolde maar basisschool ’t Holtpad uit Nijeholtpade is zaterdag 23 november 2013 in het Stellingwerf College in Oosterwolde schoolschaakkampioen van de Stellingwerven geworden. In een spannende laatste ronde kwamen beide teams uit op twaalf wedstrijdpunten. ’t Holtpad bleek na telling net een bordpunt meer te hebben en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen. In de  jaren hiervoor won De Drie Dorpen het inmiddels gerenommeerde Remco Heite Schaaktoernooi maar liefst 5 maal op rij. De prijzen werden uitgereikt door gedeputeerde mevrouw Sietske Poepjes en wethouder Sierd de Boer van Ooststellingwerf. Aan het toernooi namen 158 kinderen, 32 teams en 21 scholen deel. Op ongeveer de helft van de basisscholen in de gemeenten Oost- en Weststellingwerf wordt op initiatief van het Remco Heite Schaaktoernooi geschaakt. Naast De Drie Dorpen en ’t Holtpad mogen ook het tweede team van De Drie Dorpen (derde), Matthijsje uit Oosterstreek (vierde) en De Riemsloot uit Appelscha (vijfde) deelnemen aan het Fries Kampioenschap voor basisscholen. Dit finaletoernooi wordt in het voorjaar van 2014 gehouden